Snoeiinstructie

Rijk met vrijwilligers

Vanaf dag 1 mag de campus bouwen op vrijwilligers. Zo’n acht vrijwilligers draaien mee in de groenploeg. De één voor een paar uurtjes af en toe en de ander voor een paar dagen elke week. We voelen ons met al deze vrijwilligers de koning te rijk! Waarom? Stuk voor stuk zijn zij heel leuke mensen, maar dat niet alleen.

Onze medewerkers hebben in de vrijwilligers een maatje, met wie zij samen optrekken in het werk, koffie drinken, tussen de middag een broodje eten, praten en lol maken. Dankzij onze vrijwilligers krijgen medewerkers die daar behoefte aan hebben meer 1:1 aandacht.

Medewerkers en begeleiders maken dankbaar gebruik van de kennis en ervaring van vrijwilligers met groen- en houtwerk. Dankzij hen weten we bijvoorbeeld hoe je een moestuin aanlegt, hoe en waarmee je slim een ruimte aftimmert in de boerderij en weten we veel meer van de flora en fauna op het landgoed. Medewerkers krijgen individueel en groepsgewijs meer vakinhoudelijke begeleiding van vrijwilligers in hun werk. Dat draagt bij aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Begeleiders kunnen meer tijd besteden aan aanverwante werkzaamheden, zoals contact onderhouden met de persoonlijk begeleider, job coach of school van medewerkers en rapporteren. Dat kunnen zij dankzij het werk dat vrijwilligers doen, zoals koffie en thee zetten, opruimen en medewerkers gezelschap houden.

En natuurlijk, vele handen maken licht werk! Op landgoed Woudhuizen is meer werk te doen dan onze medewerkers alleen kunnen verzetten. Dankzij onze vrijwilligers maken we samen mooie meters!

Ook zin in vrijwilligerswerk op de campus? Neem gerust contact met ons op!