Bramenstruik

Leerlingen van het Gentiaan College stropen de mouwen op

Ook dit schooljaar lopen leerlingen van het Gentiaan College stage op de campus. Vorig jaar met één groep, dit jaar komen zij met twee groepen, elk voor een dagdeel per week. Een groep van vijf of zes leerlingen en hun docent(en) klaren samen dan een klus. Inmiddels hebben zij al veel moois gedaan en gemaakt: in de moestuin palen en draad gespannen om de bramenstruiken te geleiden, compostbakken en een houtopslag gemaakt en in de boomgaard het eerste bankje van stadshout.

De leerlingen lopen groepsstage bij verschillende organisaties, in het najaar en in het voorjaar. Van groen tot zorg en van logistiek tot detailhandel. Zo kunnen zij gedurende het schooljaar meerdere dingen proberen en hun blik op de arbeidsmarkt verruimen.

Naast de groepsstages lopen ook enkele leerlingen individueel stage bij de campus. Zij werken mee in onze groenploeg. Ook met hun inzet zijn we erg blij!

Het Gentiaan College is een school voor voorgezet speciaal onderwijs in Apeldoorn, onderdeel van De Onderwijsspecialisten, één van de initiatiefnemers van Campus Woudhuis.