Bankje van stadshout

Nieuwe bestemming Apeldoorns stadhout

Heb je dat prachtige nieuwe bankje al zien staan in de boomgaard? Dat hebben de leerlingen van het Gentiaan College gemaakt van Apeldoorns stadshout en een oud betonnen onderstel van IVN. Inclusief en circulair meubilair, dat vooral heel lekker zit, zeker als de zon schijnt.

Stadshout Dat is hout van bomen in de openbare ruimte van Apeldoorn, die om welke reden dan ook gekapt zijn. Het idee is van dit hout in sociale projecten, zoals dagbesteding, producten te maken, waarvan de openbare ruimte kan profiteren. Denk bijvoorbeeld aan zitbankjes of kunstwerken. Gemeente Apeldoorn heeft voor dit doel gekapte bomen beschikbaar gesteld. Stichting Pluktuin Apeldoorn heeft vervolgens de meeste boomstammen tot planken verzaagd en het hout gedroogd. In overleg met de gemeente en het bestuur van de pluktuin heeft Campus Woudhuis de partij stadshout overgenomen.

Nieuwe bestemming In lijn met het oorspronkelijke sociale idee verwerken we het hout in het werk-leerbedrijf van de campus. Onze medewerkers maken er producten van voor eigen gebruik, zoals banken en tafels, en mogelijk voor de verkoop, zoals broodplanken en vogelhuizen. Zeker willen we ook het stadshout gebruiken bij de restauratie en inrichting van de gemeentelijk monumentale boerderij: eigendom van de gemeente en thuisbasis van de campus. De restauratie is gepland voor komende zomer. Het bankje om deze immense opknapbeurt te bekijken staat al klaar.