Brainstorm campus als buitenlokaal

Kennis en ervaring zijn er om te delen

Onze kennis en ervaring met inclusief werken en sociaal ondernemen op de campus delen we in heel diverse settings. Dat doen we graag. Zo hopen we anderen te inspireren en horen we wat er leeft en speelt en hoe anderen kijken naar deze onderwerpen.

Aandacht voor werken met een beperking Aan de leden van de Rotaryclub Apeldoorn kring Sprengen mochten we een presentatie geven. In deze digitale bijeenkomst hebben we vooral verteld over de manier waarop de campus een werk-leerbedrijf voor iedereen en dus ook voor mensen met een arbeidsbeperking wil zijn. Daarbij gebruikten we de praatplaat van Movisie, waarin de arbeidsmarkt van de toekomst wordt gezien als een toegankelijke heuvel, in plaats van de huidige vaak onneembare steile rots.

Ook bespraken we onze plannen voor gemeenschappelijke werkvloeren met ondernemers in onze directe omgeving, ons project Common Grounds met inclusieve werknemers. Deze plannen werden door de deelnemers met enthousiasme ontvangen. De discussie na de presentatie spitste zich toe op de praktische vragen over het aannemen van mensen met een beperking zoals ARBO, begeleiding en opleiding en de praktische effecten van Covid19. De leden van de kring complimenteren de medewerkers van de campus met het opzetten van deze droom in een concreet bedrijf in zo’n korte tijd.

Visionary Tree of Campus Woodhouse Voor de internationale opleiding en het samenwerkingsverband Community Learning for Local Change hebben we een sessie mogen verzorgen over de campus. Docenten en studenten van Hogeschool van Hall Larenstein nemen deel aan dit internationale leerplatform en hebben Campus Woudhuis als casus ingebracht. In onze sessie stond de doelenboom van de campus centraal, die voor deze gelegenheid in het Engels is vertaald in een ‘visionary tree’. Aan de sessie namen meer dan 100 deelnemers uit Europa en het Midden Oosten deel. De discussie spitste zich toe op de manier waarop de campus het begrip inclusief in de praktijk hanteert. Ook bespraken we ons project Common Grounds met inclusieve werknemers, en elementen van Open Hiring als inclusieve manier om mensen te werven.