Natuuronderhoud

Natuuronderhoud op stadslandgoed Woudhuizen

Stichting Natuuronderhoud is deze maand gestart als nieuwe partner van Campus Woudhuis.

Op het landgoed is veel onderhoud te doen aan de meer dan 200 hectare bos en groen, dat we in opdracht van Natuurmonumenten uitvoeren. Dat vraagt veel menskracht. Onze werkploeg bestond tot voor kort vooral uit mensen met een lichtverstandelijke beperking onder begeleiding van zorginstelling ’s Heeren Loo. We zijn hard op zoek naar meer mensen om het werk voor elkaar te krijgen.

Begin 2021 is Natuuronderhoud in Apeldoorn gestart met het onderhoud van natuur voor mensen met een psychische kwetsbaarheid (ggz). Bezig zijn in de natuur is een gezonde manier om te werken aan herstel en ‘weer meedoen’. De natuur heeft een positieve impact op de (mentale) gezondheid tonen vele onderzoeken aan.

Door de handen ineen te slaan met Natuuronderhoud biedt Campus Woudhuis nu arbeidsmatige dagbesteding, werkbegeleiding en participatie- en re-integratietrajecten aan voor iedere inwoner van Apeldoorn, die graag in het groen werkt, ongeacht zijn of haar achtergrond. Mensen kunnen in alle rust werken aan hun herstel, een zinvolle werkdag ervaren en mogelijk doorstromen naar ander werk. Dit onder begeleiding van ervaren begeleiders en werkcoaches.