Medewerkers denken mee over toekomst campus

Een doelenboom is een manier om scherp te krijgen welke doelen we precies met de campus willen bereiken, op welke manier, en hoe wij meten in hoeverre we daarin slagen. Om zo’n doelenboom op te zetten organiseerde Movisie in mei en juni 2019 twee workshops.

Ervaringsdeskundigen Een doelenboom bouw je niet alleen, dat doe je samen. Samen omdat ieders inbreng waardevol is en ieder een eigen kijk heeft op de toekomst die we met elkaar waar willen maken. We organiseerden de workshops met mensen die op zeer uiteenlopende wijze verbonden zijn met de campus en/of landgoed Woudhuizen. Om te horen wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van Campus Woudhuis. Wat gaat er gebeuren in de moestuin, de omringende bossen en het landgoed? Wat is daar volgens hen wel en niet te doen, te zien, te leren of te beleven? Wat vinden zij belangrijk? En waaraan kunnen we zien dat het goed gaat?

Aan beide workshops nam een breed gezelschap deel: vertegenwoordigers van wijkraden van aanpalende wijken van het landgoed, mensen van Gemeente Apeldoorn, vrijwilligers van IVN-afdeling Apeldoorn, vrijwilligers en begeleiders van ’s Heeren Loo, een HBO-afstudeerder, wetenschappers en onderzoekers van het living lab, en onze medewerkers.

Jaap Berends: ‘’Movisie bepleit de inbreng van ervaringsdeskundigen bij dit soort workshops. Op de campus zijn dat onze medewerkers van de groenploeg. Eerlijk is eerlijk, het voelde bij aanvang best spannend of dat zou lukken. Met ruim 20 mensen in een zaaltje, met zoveel prikkels, komen dan de stemmen van de mensen met een beperking goed tot hun recht? We werden verrast door de ideeën die onze mensen van de groenploeg hebben ingebracht over de toekomst van de campus. Mensen, die soms letterlijk niet praten, hebben hun stem laten horen. Deze manier van werken zet de toon voor de inclusie, waarmee we op Campus Woudhuis willen werken.’’

Rijke oogst Tijdens de eerste workshop associeerden we los op de toekomstige effecten van de campus. We probeerden zoveel mogelijk invullingen te krijgen van wat er met Campus Woudhuis beoogd wordt. Waar denk je aan bij:

  • Campus Woudhuis is een levendig stadslandgoed.
  • Campus Woudhuis biedt werk voor iedereen.
  • Campus Woudhuis is een living lab voor inclusief werken.

Tijdens de tweede workshop hebben we met dezelfde deelnemers de oogst van de eerste workshop verder uitgewerkt en weergegeven in de doelen voor de komende jaren. De doelenboom werd voorgelegd aan de leden van de landgoedcoöperatie om vast te stellen als leidraad voor de verdere ontwikkeling van de campus. De komende jaren gebruiken we de doelenboom om de ontwikkeling van de campus te volgen. Zo kunnen we zien of alle ideeën uitkomen. Misschien moet er dan ook wat bijgesteld worden, of komen er nieuwe ideeën bij. De toekomst zal het leren.

Klik op het plaatje voor een grote weergave van de doelenboom.

Doelenboom Campus Woudhuis