Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Woudhuis congres, opening en festival

20 september 2019 om 13:00 - 19:30

Op vrijdag 20 september is het feest op Landgoed Woudhuis! We vieren dan de heropening van het vernieuwde IVN-Woldhuis voor natuureducatie en de opening van Campus Woudhuis, het groene werk-leerbedrijf, in het hart van het landgoed. Dat doen we met een middagcongres over groen, werk en zorg, een officiële opening en aansluitend een festival. Iedereen is van harte welkom.

Aanmelden

Kom je naar het congres, de opening en het festival? Registreer je dan hier.

Kom je naar de opening en het festival (dus niet naar het congres)? Registreer je dan hier.

Programma Vanaf 13.00 uur heten we iedereen welkom in het IVN-Woldhuis. Om 13.30 uur start het congres op het snijvlak van groen, werk en zorg. Je kan kiezen uit verschillende workshops verzorgd door onder meer de initiatiefnemers van de campus: ‘s Heeren Loo, De Onderwijsspecialisten, Natuurmonumenten en IVN. Rond 17.00 uur verrichten hoogwaardigheidsbekleders van Provincie Gelderland en Gemeente Apeldoorn de officiële (her)opening van het IVN-Woldhuis en Campus Woudhuis. Daarna start het festival met hapjes en drankjes, live muziek en diverse activiteiten bij het kampvuur en in en om het IVN-Woldhuis en de boerderij. Je hebt volop gelegenheid kennis te maken met het vernieuwde IVN-Woldhuis en de plannen van Campus Woudhuis.

Workshops Het congres heeft twee workshoprondes van ongeveer een uur. Elke ronde worden vijf verschillende workshops gegeven. Hieronder zie je welke. Per ronde kan je één workshop volgen.

Workshop 1 Impact van Campus Woudhuis en de parallelle arbeidsmarkt MOVISIE
Campus Woudhuis wil het landgoed ontwikkelen tot een prachtig levendig stadslandgoed, waar regelmatig iets te doen is. Daarbij is er werk voor iedereen: voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en voor leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs. Hoe geef je dat vorm? Kan de campus een rol spelen in de parallelle arbeidsmarkt? Dat is een concept, waarin mensen die geen regulier werk hebben, activiteiten verrichten die in economisch opzicht misschien niet rendabel zijn, maar wel maatschappelijke waarde hebben. Onder leiding van MOVISIE verbinden we het werk op het landgoed met het concept van de parallelle arbeidsmarkt.

Workshop 2 Werk je uit de zorg: dagbesteding en opleiding in bedrijven in plaats van in zorginstellingen
’s Heeren Loo en De Onderwijsspecialisten
Wie in een zorginstelling woont, ontvangt zijn of haar dagbesteding vaak binnen diezelfde zorginstelling. Je kan ook werken en leren in een bedrijf of andere arbeidsorganisatie en daar bijdragen en waarde toevoegen aan de samenleving. Wat kan er allemaal? Is dat duurzaam? Wat zijn de ervaringen? Hoe werkt dat en wat zijn de voordelen? Wordt verrijkt met ideeën en tips.

Workshop 3 Ervaringskundigheid als sleutel tot succes van participatie DSiN, de Realisten/CNV Jongeren en Campus Woudhuis
De arbeidsmarkt is krap. Dit biedt kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er zijn veel initiatieven om mensen naar werk te begeleiden. Maar hoe is het om te studeren of te werken met een arbeidsbeperking? Vraag het de ervaringsdeskundigen! Het VN-verdrag Handicap, voor rechten van mensen met een handicap zegt: niet over ons zonder ons. Tijd om te luisteren en in gesprek te gaan en te leren van mensen, die het kunnen weten.

Workshop 4 Do’s en don’ts van inclusief werkgeverschap en ondernemerschap Enspiratie, Hogeschool Windesheim en HAN
Je bent werkgever of HR-professional. Wat kan diversiteit opleveren in je bedrijf? Inclusief werkgeverschap, waar begin ik? Een ervaren inclusief ondernemer trapt af met prikkelende stellingen. Twee hogescholen, HAN en Windesheim, delen hun inzichten. Samen stellen we een lijst op van do’s en don’ts van inclusief werkgeverschap en ondernemerschap. Welke tips hebben we voor werkgevers in de regio Apeldoorn?

Workshop 5 Natuur en gezondheid IVN en Natuurmonumenten
Groen is gezond! Uit onderzoek blijkt dat contact met de natuur zorgt voor meer geluk en minder stress. IVN en Natuurmonumenten zetten zich in om alle mensen in Nederland, ook kwetsbare groepen, toegang tot natuur en natuurbeleving te bieden. Dit doen zij door middel van wetenschappelijk bewezen groene interventies en samenwerking in de zorgbranche. Vandaag horen we hoe dat zit tussen natuur en gezondheid en wat een plek als Landgoed Woudhuis kan betekenen om fitter en gezonder te leven.

Gegevens

Datum:
20 september 2019
Tijd:
13:00 - 19:30

Organisatoren

Campus Woudhuis
IVN

Locatie

IVN-Woldhuis
Woldhuis 11
Apeldoorn, 7325 WN Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
20 september 2019
Tijd:
13:00 - 19:30

Organisatoren

Campus Woudhuis
IVN

Locatie

IVN-Woldhuis
Woldhuis 11
Apeldoorn, 7325 WN Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie